Paryk

Mulighederne med paryk er næsten uendelige. Jeg forhandler mange mærker, fra tyske og amerikanske og svenske leverandører. Parykker findes i syntetisk og ægte hår. Kvaliteten er i dag så god, at man ikke kan se forskel på en ægte paryk og en syntetisk fiber paryk. Jeg kan tilbyde dig at prøve et udvalg af parykker, bestilt specielt til dig. Jeg kommer evt ud til dig, uden ekstra beregning, på Fyn og Trekantsområdet. Ring og hør nærmere på 42 22 08 88.

Parykker i fiberhår

Der er et kæmpe udvalg i fiber parykker. Fiberhår er hår, der er kunstigt fremstillet.  Her er blot et lille udpluk. Parykken vil blive valgt til dig efter dit ønske om farve og stil. Parykken klippes til, så den passer til dig og dit ansigt. Kvaliteten på en fiber paryk er idag så god, at man ikke kan se forskel på fiber og ægtehårsparykker. Jeg forhandler mærker som Gisela Mayer, Belle Madame, Raquel Welsh, Gabor, Ellen Willle.

Parykker i fiber er meget nemme at have med at gøre. Parykken holder sin form og frisure og kræver ikke meget styling. Når parykken vaskes, genskabes den oprindelige form. Hvis man passer godt på sin paryk og behandler den med produkter beregnet til fiberparykker, så kan den holde længe.  Fiberparykker tåler ikke høj direkte varme. Pas på med brændeovne, varmluftsovne, damp fra kogende vand og lignende. Varmen kan få håret til at kruse og i værste fald smelte. Parykker i fiber vejer mindre end parykker i ægtehår.

Parykker i ægte hår

Mange ønsker sig en paryk i ægte hår. Her kan du læse om fordele og ulemper ved ægte hår.

Parykker i ægte hår er en del dyrere end parykker i fiberhår. Ægte hår er en del tungere end fiber, så hvis det er en lang paryk, vil den være tungere end den i fiber.

Ægte hår kan styles på mange måder. Man kan føntørre den, krølle og glatte den. Man skal dog passe på ikke at bruge fuld varme på jernene, da det er alt for hårdt for håret. Man vil som regel kunne flytte skildningen og tage håret tilbage. Håret kan også farves, men det vil jeg ikke anbefale, at man gør.

En paryk i ægte hår skal styles hver gang, den bliver vasket for at se pæn ud, ligesom ens eget hår. Det giver en del mere arbejde end en paryk i fiber, der af sig selv vil genskabe den form, den er skabt med, hver gang den bliver vasket.

Sveder man meget, er det en god ide at have en paryk i ægte hår, da  ægte hår suger sveden bedre end fibrene.

Jeg anbefaler, at man aldrig sover med sin paryk på, uanset hårtype. Det slider simpelthen for meget på parykken. Sov istedet for med en hue på. Der findes specielle nathuer.

Holdbarheden er ikke nødvendigvis længere på en paryk i ægte hår end en paryk i fibre. Slid på parykker er meget individuelt. En paryk skal helst kunne holde ca. 6 måneder; men nogle mennesker kan med god pleje få parykker til at holde i flere år. Hvis der er længde på håret, kan man sagtens klippe lidt af parykken. Hvis spidserne “stritter”, kan det give parykken lidt nyt liv til at holde længere, hvis den lige bliver klippet lidt.

Hvis du skal for eksempel skal træne, er det en god ide at bruge en gammel paryk hvis du har een, ellers skal du sørge for at få den vasket samme dag, da sved slider meget på monduren, som er bunden af parykken.