Håret begynder at gro igen efter kemo, når man stopper behandlingen af de stoffer der påvirker håret. Du kan altså godt få håret igen, mens du er i behandling, hvis behandlingen skifter undervejs.

Håret vokser ca 1 til 2 cm om måneden. Det tager ca 1 måned inden man kan se håret igen. Herefter vokser håret som det plejer, men på de fleste er det første hår der kommer ud ikke som ens hår før behandlingen. Det kan være meget blødt og tyndt, det er mat og kruser. Det er forskelligt hvor længe håret er skadet efter kemo, men det kan tage helt op til et par år får håret er kommet sig. Du har sikkert hørt om nogen der fik krøller eller en anden hårfarve efter en kemobehandling, det er altså højst sandsynligt fordi håret i starten har været skadet og derfor har set anderledes ud.

Man kan hjælpe håret med at gro hurtigt ud igen efter en kemobehandling. Der er midler, der kan hjælpe håret med at komme hurtigt ud, efter en kemo, det gælder også for vipper og bryn, hvis man også har tabt dem. De virker på den måde at de stimulere flere hårsække til at producere. normalt vil ca. 1/3 af vores hårsække være i hvile hele tiden. Midlet stimulere de sovende hårsække, så dit hår hurtige bliver fint og tykt. Jeg har selv set rigtig gode resultater ved brug af disse midler efter kemobehandlinger.  Håret bliver tit heller ikke så mat som ellers.

Nogen får ikke håret igen efter kemobehandlinger. Desværre har jeg nogle få gange stødt på kunde,r der aldrig har fået deres hår igen efter en kemobehandling. men det er sjældent det sker.